Kradljivci snova

Određeni ljudi osećaju da imaju obavezu da postavljaju zamišljene granice na potencijal drugih. Umesto da rade da budu bolji, ovi kradljivci snova ulažu svoje vreme u pričanje drugima šta ne može biti urađeno. Kradljivci snova dolaze u svim oblicima i veličinama. Mogu biti prijatelji, porodica, treneri ili nastavnici. Često, kradljivac snova je neko ko nije uspeo, pa zato se oseća udobnim, starajući se da se to i drugima dogodi.


Iz ličnog iskustva, imao sam ljude za koje sam mislio da su mi bliski prijatelji, koji su želeli da propadnem. Možda je njihova želja da ne uspem bila podsticana zbog zavisiti ili frustracije zbog njihove nesreće. Bez obzira na motiv, nikada ih nisam slušao.


Radije bi bio blesava osoba koja veruje da može da uradi nemoguće. Šta je najgora stvar koja može da se dogodi? Možda nekada neću uspeti, ali sam siguran da ću postići mnogo više nego inače.


 NakitZašto traćiti vreme pokušavajući ograničavati tuđe mogućnosti? Iz ugla roditelja, svoju decu sam vaspitao tako da mogu dostići šta god požele. Nisam ja taj koji će im reći šta može, a šta ne može biti postignuto. Sve zaslužujemo pravo da to otkrijemo za sebe. Nije na meni da kažem nekome šta može da uradi.


Niko ne živi u našem telu. Niko vas ne zna bolje od vas samih. Ne dozvolite neko da iznajmi prostor u vašoj glavi, da bi vas zaustavio u nečemu što oni smatraju da je nemoguće. Iskoristite šansu i sami pronađite. Ako ste dovoljno uporni, vrlo verovatno ćete te iznenaditi sebe i sve oko vas.


Izvor : http://rosstraining.com/blog/