Dobro se dobrim vraća

Jedne olujne noći, u sitne sate, jedan stariji bračni par se sklonio od kiše u predvorje malog filadelfijskog hotela, u nadi da će pronaći sobu za tu noć. Međutim, na njihovo veliko razočarenje, hotel je bio pun.
“U gradu su tri velika seminara”, rekao im je raspoloženi recepcionar. “Bojim se da su svi hoteli puni.”
                                            


Par je počeo da se okreće prema vratima, a recepcionar je nastavio: “Ali, nikako ne mogu u jedan sat posle ponoći da pošaljem ovako sladak par kao što ste vi na tu strašnu kišu. Da li biste želeli da prespavate u mojoj sobi? Nije ništa posebno”, dodao je, “ali biće vam prijatno za jednu noć.”
Nisu baš želeli da prihvate čovekovu ponudu i izbace ga iz njegove sopstvene sobe, ali on nije popuštao. “Ne brinite za mene. Biće mi dobro”, rekao je veselo, i oni su konačno odlučili da ostanu u hotelu.

Kada su se sledećeg jutra odjavljivali, gospodin je rekao recepcionaru: “Vi bi
trebalo da budete upravnik najboljeg hotela u SAD. Možda vam jednog dana i sagradim jedan.” Čovek na recepciji se samo nasmešio i zahvalio.

Posle dve godine hotelski službenik je dobio pismo od starijeg gospodina. U pismu je podsetio recepcionara na noć u kojoj je pomogao starijem bračnom paru i pozivao ga da dođe i poseti ih. Bila je priložena i povratna karta do Njujorka, kao i pozamašan iznos novca za troškove. Iako je skoro zaboravio na taj događaj, odlučio je da se odazove njihovom pozivu.
Dočekali su ga na stanici i najpre odveli na ugao Tridesettreće ulice i Pete avenije.

“Ovo je”, rekao je gospodin pokazujući ogromnu novu zgradu od crvenkastog kamena na uglu,” hotel koji sam upravo sagradio i želim da ga vi vodite”

“Vi se sigurno šalite”, rekao je službenik. 
“Uveravam Vas da se ne šalim”, 

rekao je stariji čovek sa osmehom na licu. Njegovo ime je bilo Vilijem Valdorf Astor. 

Ogromna zgrada je bila orginalni hotel Valdorf Astorija. A mladi sluzbenik je bio Dzordz S. Bolt, prvi upravnik hotela, čija slika i danas krasi predvorje ovog objekta, kao podsetnik svim zaposlenima da se ljubaznost isplati kada se najmanje nadate, da nikada ne znate ko Vas u tom momentu posmatra i 
procenjuje, i da se dobro ipak 
na nekom kraju dobrim vraća.