BIL GEJTS - Život nije fer, naviknite se na to


* Život nije fer, naviknite se na to - prestanite da očekujete od života da vam na tanjiru isporuči ono što vi mislite da vam pripada, potrudite se da dobijete ono što vam treba.
                                     

   
* Svet je baš briga što za sebe mislite da ste bitni - on očekuje da nešto postignete pre nego što pomislite da ste faca, pa se zato što pre bacite na posao.

* Nema velike plate odmah nakon škole - položaj, ugled i novac moraju se zaraditi.

* Ako mislite da vam je profesor opak, sačekajte da upoznate svog šefa - sve ono što vam se događa u školi zaboravite istog trenutka kad je završite, jer će vaš šef ispuniti sve najgore noćne more koje ste imali - i budite spremni za to!

* Pečenje hamburgera (ili konobarisanje) nije ispod vašeg nivoa - posao je posao, zarada je zarada, stvar je u tome kako ćete vi to prihvatiti, kao nužno zlo ili mogućnost koja vam se pruža.

* Vaši promašaji nisu greška vaših roditelja - ma kakav vi odnos imali s njima, zapamtite jednu stvar: za sve što napravite, odgovorni ste sami, oni s tim nemaju veze!

* Vaši roditelji znaju stvari koje vi ne znate - ipak su stariji od vas i naučili su kako svet funkcioniše, pa kad iz njihovih reči uklonite njihovu filozofiju, shvatićete neke istine pre nego što ih osetite na svojoj koži.

* Škola trpi gubitnike, život ne
ako ste se provlačili kroz školu na sreću i
simpatičnost, to ne znači da će vam to uspeti i u životu, on je mnogo suroviji.

* Život nije podeljen na semestre - nema slobodnog leta za „razmišljanje“ i „pronalaženja svojih najboljih strana“, poslodavci žele najbolje od vas sada i odmah, ne sutra ili za godinu dana.

* Televizija ne predstavlja stvaran život - sve što vidite na TV je namešteno, pa čak i one stvari koje se snimaju uživo, zato, osim dokumentaraca o životinjama, sve uzimajte s velikom dozom rezerve.


Pročitajte još: