10 znakova da je neko dobar prijatelj

Prihvataju sve o tebi, uključujući tvoje mane
Ne žele da te menjaju, prihvataju sve o tebi, od tvojih hirova i mana sve do najboljih osobina tvoje ličnosti. To ne znači da se slažu sa svim stvarima koje kažeš ili uradiš, ali jednostavno ne pokušavaju da te promene. Osećaš veliko olakšanje, jer si u moru ljudi, pronašla jednu osobu koja vidi pozitivne stvari o tebi, čak i kad ih sama ne vidiš.

Uz tebe su u dobrim i lošim trenucima
Ovo je verovatno najbolji pokazatelj ko ti je stvarni prijatelj. Pravi prijatelji te ne ostavljaju samu kada ti je teško, već nude pomoć i podižu ti raspoloženje. Lažnim prijateljima je veliki teret da se nose sa tvojim problemima.

Raduju se tvojim uspesima i prvi su koji ti čestitaju
Lažni prijatelji osećaju ljubomoru i prezir kada postigneš nešto uzbudljivo u svom životu, a pravi prijatelj će proslaviti tvoje uspehe. Neki ljudi će pokušati da te sruše, a prijatelji će biti uz tebe da te podignu.

Osećaš se prijatno u njihovom društvu, iako znaju i najgore stvari o tebi
Oni znaju tvoje najdublje tajne, najluđe snove i tvoje jedinstvene bubice. Znaju sve o tvom ljubavnom životu, neguju uspomene, a one neprijatne priče iz tvog života nisu nikom rekli. Upoznali su tvoje jezgro, a ne samo površinu.

Ne očekuju da se uvek prva javiš   
Ne moraš uvek ti njih da zoveš ili šalješ prva poruke – da se čujete, vidite, popričate. Interesovanje za druženje je obostrano, i često kontaktirate jedni druge. Ne osećaš se kao da juriš nekoga da bi bio tvoj prijatelj, već odnos teče spontano. A kada ti je potreban razgovor, doći će kod tebe – što pre.

Prijatelji čine da se osećaš srećnije, pomažu ti kad si pod stresom
Posle druženja sa prijateljima, tog dana se osećaš podmlađenom, živom i uzbuđenom. Preneli ste pozitivnu energiju jedni drugima. Zaboravljaš na probleme i depresiju kada si u njihovom društvu.

Kažu ti istinu, čak i ako ne želiš da je čuješ
Prijatelji će ti neće reći šta želiš da čuješ, neće maskirati stvari samo da bi se smirila. Kazaće ti istinu, iako te ona pogađa. Ali i ti si naučila da ceniš te stvari – da uvek kažu istinu. Pomoći će ti da napraviš pravi izbor u svom životu i da postaneš bolja osoba zbog svega što ti se dešava.

Ako pogrešiš – oprostiće ti
Prijatelji ne očekuju savršenstvo od tebe, a ti se ne osećaš kao da hodaš po jajima kada si pored njih, niti tražiš odobrenje za svoje postupke. Znaju da se neke stvari omaknu kontroli s vremena na vreme, pa nekada im nije potrebno ni ono izvini. Znaju da imaš dobre namere uprkos greškama koje si napravila.
Ne pričaju ti iza leđa
Pravi prijatelji te nikada ne ogovaraju, ponašaju se kao odrasle osobe i suočavaju se lično sa tobom, ako im nešto smeta. Ne šire glasine, već će radije racionalno diskutovati sa tobom.

Ne smeta im novi prijatelj, nisu ljubomorni i posesivni
Pravi prijatelj se oseća dovoljno sigurno u vaše prijateljstvo, ne pribegava ljubomori i ne pokušava da ti kontroliše život. Daje ti slobodu da se trudiš i oko drugih prijatelja i aktivnosti u tvom životu, jer znaju da vaše prijateljstvo nema rok trajanja. Shvataju da ne moraju da budu u tvom društvu 24/7 kako bi opravdali prijateljstvo.