Zahvalnost kao način života - Louise L. Hay


Zahvalnost donosi još više onoga na čemu treba biti zahvalan. Uvećava izobilje u vašem životu. Nedostatak zahvalnosti ili žalopojke ne donose ništa čemu bismo se radovali."

* * *
"Hajde da provedemo svakog dana što više trenutaka zahvaljujući na svemu dobrom u svom životu. Ako sada imate malo toga u životu, dobićete više. Ako imate svega u izobilju, dobićete više. Na ovaj način možete samo da dobijete. Vi ste srećni i svemir je srećan. Zahvalnost povećava vaše izobilje."
* * *
"Zahvalnost je zaista poput menjača koji može da pokreće naš mentalni mehanizam od opsesije do mirnoće, od blokade do kreativnosti, od straha do ljubavi. Sposobnost da se opustimo i budemo prisutni mislima u svakom trenutku prirodno dolazi kada smo zahvalni."
* * *
"Preko dana, kada uhvatite sebe kako rovarite po onome što vam izgleda pogrešno, setite se da izgovorite molitvu zahvalnosti za sve ono što je u redu."
* * *
"Zahvalnost je izuzetno važna kad je u pitanju kvalitet života. Kada sam zahvalna, znam da je moj kanal širom otvoren za svako dobro koje može da nađe put do mene." 
* * *
"Otkrivam da što se više trudim da budem zahvalna na malim stvarima u životu, to mi se krupnije stvari jednostavno pojavljuju iz neočekivanih izvora, i neprestano se radujem svakom novom danu sa svim iznenađenjima koja nastavljaju da nadolaze na moj put!"
* * *
"Što ste zahvalniji, to će vam više dobra doći; što više date, više ćete dobiti."
* * *
"Zahvalnost nije ishod onoga što nam se dešava; to je stav koji negujemo vežbom. Što smo zahvalniji, to ćemo nalaziti više razloga da budemo zahvalni."
"Zapamtite: ne možete istovremeno biti i zahvalni i nesrećni."
* * *
"Zahvalnost je dobra osobina koja može neizmerno doprineti našoj sreći jer je najznačajniji vid ljubavi. Zaista nas približava krajnjem izvoru sve ljubavi."
* * *
"Ponekad najveći razlog za zahvalnost leži skriven u izazovima s kojima se suočavamo jer od njih postajemo jača i saosećajnija ljudska bića."
* * *
"Po mom mišljenju, priča odražava ono što zahvalnost jeste: biti sposoban da potpuno proživiš i prihvatiš spontanost trenutka koji nije ni tražen ni očekivan."
* * *
"Izražavanje zahvalnosti za čuda u vašem svetu jedan je od najboljih načina da od svakog trenutka svog života napravite nešto posebno."
* * *
"Zahvalnost je emocionalni odgovor ljubavi koji raste iznutra kada se susretnemo s izvanrednim dizajnom života. Svakog dana ulazim u svet s mislima koje očekuju, koje traže nešto ili nekog kome će biti zahvalne."
* * *
"U svakoj situaciji se uvek dešava mnogo više nego što smo svesni, i to je ono s čime nas zahvalnost povezuje."
"Zahvalnost obogaćuje i produbljuje šarenu tkaninu našeg života dozvoljavajući nam da vidimo više."
* * *
"Nemoguće je biti zabrinut, besan, depresivan ili imati bilo koje negativno osećanje u prisustvu prave zahvalnosti."
* * *
"Svaki dan nam nudi razlog za zahvalnost, a mi treba da potražimo te posebne trenutke i da ih zapamtimo. Dobro zdravlje, mogućnost da pomognemo drugima i podrška dobrih prijatelja, sve su to razlozi da se bude zahvalan. Ništa u životu ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo."
* * *
"Život može biti pravi izazov, ali snovi nam se mogu ostvariti samo ako smo zahvalni na onome što nam je već dato."
* * *
"Oni koji razumeju važnost zahvalnosti mogu da ohrabre druge da prepoznaju svoje posebne trenutke."
* * *

"Zahvalnost nije uvek trenutna. Ponekad je potrebno vreme da bismo otkrili šta smo dobili, i tek kasnije možemo da steknemo uvid u to."
"Zahvalnost je utočište koje nam dozvoljava da volimo još dublje."
* * *
"Zahvalnost menja način na koji posmatramo život i sami sebe. Teške situacije koje su nekad bile nepodnošljive i izgledale nepromenljivo, promenile su se. Istog trenutka kad osetimo zahvalnost, situacija počinje da se razvedrava i tad možemo da vidimo priliku za promenu."
* * *
"Ključ za srećan, zdrav i uspešan život jeste zahvalnost. Ona nas uzdiže i održava, i privlači nam ono što želimo."
"Kada izražavamo zahvalnost, privlačimo ljude i situacije na kojima ćemo biti zahvalni. To je magija zahvalnosti."
* * *
"Uvek sami biramo kako želimo da živimo. Izabravši da zadržimo stav zahvalnosti, osigurani smo da živimo srećnim, zdravim i uspešnim životom."
"Kada se usredsredimo na obilje, naš život oseća obilje; kada se usredsredimo na nedostatak, naš život oseća nedostatak. Sve je stvar usredsređivanja."
* * *
"Zahvalnost je poseban dar. Ništa ne uzimajte olako. Volite i cenite sve u svom životu. Sve je tu s nekim razlogom – učite iz toga."
* * *
"Kada se osećamo zahvalno, delujemo na druge ljude svojom ispunjenošću; oni se osećaju cenjeno i privučeni su našom energijom."
* * *
"Kada izražavate zahvalnost, podižete vibracije oko sebe na višu frekvenciju. Stvarate pozitivnu energiju koja se emituje iz vas i vraća vam se u obliku divnih iskustava. Postajete magnet. Dobre stvari i dobri ljudi privučeni su k vama jer u vašoj blizini osećaju radost i oduševljenje. Stav zahvalnosti je prirodno privlačan. Ima snagu da pretvori izazove u mogućnosti, probleme u rešenja, a gubitke u dobitke. Podiže energiju. Širi našu viziju i dozvoljava nam da vidimo ono što bi možda bilo nevidljivo nekome s ograničenim stavom."
* * *
"Kada živimo sa zahvalnošću u srcu, nema mesta strahu, krivica se rastapa i postoji samo mir, ljubav, oproštaj i razumevanje. Za mene, to je ono što čini život."
* * *

Uz zahvalnost, svaki novi dan postaje ispunjen mogućnostima koje vas čekaju, postaje prilika da počnete ispočetka. Dobijate novu šansu da budete još bolji, još divnij­i - zar to nije blagoslov? Potrebni ste ovom svetu i život vam je zahvalan. Sada je vreme da i vi budete zahvalni za svoje postojanje.
Louise L. Hay