11 tajnih sastojaka

Fantastična, istinita priča čoveka koji je bio pun entuzijazma, čoveka koji je stvorio brend, jednu od najpoznatijih franšiza. Njegov recept od 11 tajnih sastojaka i dalje strogo čuvana tajna, a njegov lik zaštitni znak KFC.

Nije bio u sjajnoj finansijskoj situaciji, a problemi su nastali kada je novoizgrađen autoput obišao njegov restoran i benzinsku pumpu. Vodio je mali restoran, i u međuvremenu, razradio recept za pečenu piletinu sa 11 začina i aromatičnih trava. Takođe je usavršio metodu spremanja u posudi za kuvanje pod pritiskom koja je omogućavala da se zadrže svi sokovi iz piletine.  
Stvarno je imao neobičan proizvod. 


Jednom prilikom prijatelj me je pitao šta se desilo u tvojoj 65 godini: Odgovorio sam:“Džone, počeo sam sa onim za šta sam mislio da radim bolje od bilo koga drugog u svetu - pečenom piletinom“. Sa suprugom je proputovao zemlju uzduž i popreko, u starim kolima i tiganjima, loncima i začinima u gepeku. Zaustavljali su se pored svakog restorana i nudili piletinu na probu.

Odbili su ga 1009 puta pre nego sto je neko konačno kupio. 

Naime, pukovnik bi im spremio piletinu, i, ako im se sviđala, davali bi određenu sumu novca za pravo na prodaju tog proizvoda u njihovom lokalu. U to vreme je počeo da nosi belo odelo i pustio bradu. Zamislite starijeg čoveka u belom odelu, sa kozjom bradicom i brkovima.   




Ništa veliko u životu se ne može postići bez entuzijazma.
Pukovnik Sanders je prodao program za 2 miliona dolara i mesto suvlasnika u kompaniji. Kentucky Fried Chicken  (KFC)

Kao što vidite, nikada nije kasno da ostvarite svoje želje.

Strast za dobrim ukusom - pukovnik Sanders