Sistem


Šta je po Vama najveći problem ovog društva, ove zemlje u kojoj živimo? Da li je to samo kod nas problem ili to muči sve redom? Sve što ste nabrojali kao najveće i nerešive probleme današnjice, jednostavno zaboravite. Samo pročitajte naslov i videćete šta nas najviše muči i čini nas tako malim i nemoćnim, dok su neki tako moćni, tako bogati i nedostižni. Svi ćete se zamisliti i zapitati kako to sistem može da bude problem, jer da nije sistema mnogo toga ne bi funkcionisalo uopšte.

A da li je ovo normalno i da li je današnjica dovoljno dobra za nas? Ili smo samo navikli, ne bunimo se, već se trudimo da se uklopimo u sve ovo. Niko Vas i ne primorava da se bilo gde uklapate. Razmislite malo. Kako će Vam biti udobnije, u odelu koje ste kupili u radnji koje je standardizovane veličine ili u odelu koje je šiveno baš za Vas?

Zavisi od šnajdera.
E, Vi ste sami šnajderi i krojači sopstvenih života. Uradite nešto što će Vama odgovarati, nikome više. Radite na tome da uvek činite stvari zbog kojih ćete se Vi osećati prijatno. Prekinite drugima da udovoljavate, drugi to neće shvatiti na pravi način. Čim počnete da ulažete u sebe i da planirate svoju budućnost, tad ćete i osetiti šta je sloboda. Napravite svoj sistem, sistem koji će prkositi svakom sistemu na ovom svetu, niko neće moći da Vas ignoriše, postaćete toliko uspešni da će morati da Vas gledaju, slušaju, uče od Vas. Ali da bi došli do toga, moraćete da prođete put pun trnja i pun bola. Bol će prestati, rane će postati ožiljci kao podsetnici šta ste sve uradili da bi bili to što hoćete. 
Sad je na Vama sve. Da li hoćete da trpite ovo što ste danas ili ćete da se ponosite svojim ožiljcima za par godina?
Nemojte samo da kažete da ne možete, molim Vas. Ne pričajte stvari koje ne želite da budete. Bog je rekao Mojsiju:“ Ja sam Ja“. Od tog trenutka, svaki put kada kažete nešto za sebe, Vi tog trenutka postajete to. Nebitno da li je to nešto loše ili dobro, realno ili nerealno. Zato izbacite pesimistične reči iz rečnika, budite veseli, razdragani, širite ljubav da bi je dobili nazad. Mislite o sebi sve najbolje, svakoga dana pričajte sebi da možete nešto da uradite, da uspete u nečemu iako Vam drugi pričaju da od toga nema ništa. Pokažite sebi, ne njima. Pokažite da ste dostojni vremena na ovoj planeti, pokažite da je Vaš sistem bolji od bilo kog koji postoji. Nemojte da Vaš sistem ubija. Neka Vaš sistem rađa. Ti plodovi će biti plodovi ljubavi, rada, truda i učiniće Vas ponosnim i srećnim. Ali ako ipak hoćete da odustanete, slobodno to uradite. Samo sutra. I tako svaki dan, odustanite sutra. Ja verujem u Vas. Verujte i vi u sebe.

Izvor: www.motivacijaim.wordpress.com